top of page

El procés d’elaboració.

Tot el procés d’elaboració té lloc al nostre obrador de Preixana,

ubicat a la Plana de Lleida.

 

S’elabora mitjançant processos manuals similars al de qualsevol vi i/o escumós amb la intervenció d’un enòleg especialitzat en aquest tipus de begudes. La diferència resideix en l’ingredient principal, les pomes.

diet.png

1. La Collita.

 

Collim les pomes de les varietats Golden i Granny Smith als voltants del mes de setembre.

deposito-de-agua.png
prensa-de-vino.png

2. La Premsa.


Triturem i premsem mecànicament les pomes quan arriben al nostre obrador per obtenir el most.

bottles.png

4. Envasat.


Un cop passats 6 mesos d’aquest procediment, embotellem i etiquetem la nostra sidra natural, ja apta pel consum.

3. Les fermentacions.

Aquest most l’allotgem en diferents dipòsits d’acer inoxidable on començarà el procés de la primera fermentació, l’alcohòlica. Un cop finalitzada, s’inicia una segona fermentació més lenta, la malolàctica. L’àcid màlic, present en molts tipus de fruita, corregeix l’excés d’acidesa i permet una primera maduració de la sidra dins del dipòsit.

En cas de l’escumós de sidra Pomarell...

burbujas.png
champagne.png

6. Refermentació.

 

Si l’objectiu és elaborar l’escumós de sidra, embotellem la sidra natural per dur a terme una refermentació dins l’ampolla. Un cop feta aquesta refermentació degollarem les mares de l’ampolla.

7. Finalització.

 

Un cop finalitzada la refermentació i el degollament, posarem el tap de suro, la xapa i el morrió a l’ampolla. Etiquetarem, tenint en compte la data de degollament, encaixarem i volià!

Emprar una matèria prima com la poma i un mètode de producció artesà i respectuós són el preludi per l’obtenció d’un gran producte. Les pomes són una font d’antioxidants de gran qualitat, aquests àcids interns propis permeten preservar el producte en unes condicions òptimes. Es tracta d’un producte viu, que evoluciona amb el pas del temps.
 

Així doncs, podem dir que un mateix lot de productes pot oferir diferents matisos segons la data de consum.

bottom of page